Pod bregom 27

SI – 3313 Polzela

+386 59 055 080

+386 41 786 066

Comfort sistemi

NILAN “Comfort” serijo predstavljajo naprave za pasivno prezračevanje objektov z vračanjem energije odpadnega zraka z izkoristkom do 93%. Naprave omogočajo prezračevanje objektov s pretokom zraka od 100 do 600m3/h. Vse naprave serije Comfort so testirane na neodvisnem inštitutu HTA Luzern v Švici. Bistvena prednost pred konkurenco so materiali iz katerih so naprave zgrajene. Nilan namreč ne uporablja različnih polistirenov (stiroporjev, neoporjev, itd…) kot gradnike svojih naprav ker so živilsko oporečni in zaradi svoje poroznosti omogočajo razvoj raznih nečistoč, bakterij in plesni.

Prednosti
Nilan Comfort je naprava z vgrajenim visoko učinkovitim protitočnim toplotnim prenosnikom zasnovana za pokrivanje potreb po prezračevanju z najvišjim izkoritkom prenosa toplotne energije z odpadnega na svež dovodni zrak. Naprava zagotavlja stalno prezračevanje vašega doma praktično brez toplotnih izgub, preprečuje vnos prašnih delcev, cvetnega prahu in smradu v vaše bivalno okolje
in s tem zmanjšuje težave z alergijami.

Prikaz vseh 8 rezultatov


Combi Polar

Combi 302 Polar je namenjen vsem, ki si želijo prezračevanje z visoko učinkovitostjo rekuperacije toplote in udobnim ogrevanjem in hlajenjem.

Combi 302 Polar združuje dve tehniki rekuperacije toplote, pri čemer enota najprej osveži 85-90% toplote preko zelo učinkovitega protipovratnega izmenjevalnika. Preostala energija se pridobiva s toplotno črpalko enote, ki lahko segreva in ohladi dovodni zrak.

Prikaz vseh 3 rezultatov


VPL serija

NILAN “VPL” serijo predstavljajo naprave za aktivno prezračevanje objektov z vračanjem energije odpadnega zraka z izkoristkom do 93%. Naprave imajo integrirano toplotno črpalko zrak-zrak, zato poleg pasivnega prezračevanja z rekuperacijo omogočajo tudi ogrevanje in hlajenje (s pomočjo integrirane toplotne črpalke).
Naprave omogočajo izmenjavo zraka od 100 do 1.000 m3/h, toplotno moč za toplozračno ogrevanje od 1,0kW do 3,3kW in hladilno moč od 0,6 do 3,0kW.
Naprave so kot nalašč za ogrevanje, prezračevanje in hlajenje pisarn, vrtcev, šolskih učilnic in tudi stanovanj in stanovanjskih hiš. Ker ne omogočajo priprave tople sanitarne vode je potrebno to zagotoviti drugače.

NILAN je kot dodatno opremo seriji VPL razvil specialen “heat pipe” predgrelnik-rekuperator z oznako “FU10/15H” za enoto VPL 15 in “FU25/28H” za enoto VPL 28. Ta za svoje delovanje ne potrebuje nobene energije saj deluje na principu naravnega kroženja plina v njem zaradi razlike temperatur med svežim in odpadnim zrakom. Heat pipe predgrelnik bistveno izboljšuje delovanje same napreve VPL saj naprava odtaljevanja praktične nikoli ne potrebuje.

Primer delovanja:
Pri 150m3/h pretoka zraka in zunanjo temperaturo zraka -9°C dobimo tako po prehodu skozi “heat pipe” predgrelnik zrak s temp. +1°C (celih 10°C). Namesto da bi v samo enoto VPL pritekel zrak s temp. -9°C tako priteče s temp. +1°C, kar je zavidanja vreden rezultat.

Prikaz vseh 3 rezultatov