Pod bregom 27

SI – 3313 Polzela

+386 59 055 080

+386 41 786 066

Matično podjetje je bilo ustanovljeno leta 1974 na Danskem.

Kot pionirsko podjetje na razvoju toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode.

Podjetje Nilan d.o.o. je na slovenskem trgu prisotno že od leta 2010. Naš fokus je predvsem usmerjen na zagotavljanje celovitih rešitev ogrevanja, hlajenja, prezračevanja in ogrevanja sanitarne vode v stanovanjskih objektih, ki so zasnovane na 100% izkoriščanju obnovljivih virov energije.

« 1 of 3 »

1974

2001

Matično podjetje Nilan

Matično podjetje je bilo ustanovljeno leta 1974 na Danskem kot pionirsko podjetje na razvoju toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode. Razvoj podjetja je potekal kot je narekoval trg in tako smo že leta 1985 predstavili prvo večjo prezračevalno enoto z integrirano toplotno črpalko zrak-zrak. Sledile so manjše enote in po letu 1991 ko PHI zgradi prvo pasivno hišo v evropi je celovit razvoj podjetja usmerjen le v enote za prezračevanje in ogrevanje pasivnih ter nizkoenergijskih stanovanjskih objektov. Leta 1997 podpisan Kyotski protokol je usmeritev podjetja le še potrdil kot pravilno in tako je rezultat našega razvoja in dela leta 2001 trgu predstavil prvo visokoučinkovito prezračevalno napravo z vračanjem energije iz odpadnega zraka – rekuperacijo.

2004

2014

Predstavili prvo kompaktno enoto VP18

Poleg prezračevanja z rekuperacijo zagotavljala še celoletno ogrevanje tople sanitarne vode in leto kasneje še hlajenje objekta preko prezračevalnega sistema.

Leta 2006 smo svojim kupcem ponudili vrhunsko kompaktno enoto “Compact P” katera po večih izboljšavah leta 2010 pridobi tudi PHI certifikat. Compact P postane trikratna zaporedna zmagovalna celovita rešitev prestižnega svetovnega natečaja “Solar Decathlon“, nazadnje leta 2012 in 2013. Današnja enota Compact P je torej plod večletnega razvoja in stalnih izboljšav, ki jih narekuje trg in številni zadovoljni uporabniki produktov Nilan po celem svetu.

S sistemom dvostoponjskega vračanja odpadne toplote (rekuperator + toplotna črpalka zrak-zrak) dosega “izkoristek” rekuperacije čez 350%. Med drugim se Nilan ponaša tudi z inverterskima toplotnima črpalkama zemlja-voda “GEO3” in “GEO6” , kateri dve dosegata SCOP preko 5,1 . Že v letu 2014 smo našim kupcem lahko ponudili naprave izdelane v skladu s smernico Ecodesign, ki je v Sloveniji v veljavi od letos dalje – še en dokaz, da je Nilan vedno vsaj en korak pred konkurenco. Vsi trije modeli toplotnih črpalk (GEO3, GEO6 in AIR9) pa po direktivi o energetskem označevanju proizvodov dosegajo energijski razred A+++.

2016

Sledil je nakup in prevzem

največjega danskega proizvajalca toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode Westtherm. V letu 2016 smo zato v kraju Esbjerg odprli povsem novo tovarno, ki proizvaja izključno toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode.

Zadnja razvojna podviga v podjetju predstavljata serija toplotnih črpalk zrak-voda Nilan Exclusive in toplotna črpalka zrak-voda Nilan AIR9, pri katerih tudi “najboljši” obmolknejo. Toplotna črpalka AIR9 je trenutno najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na evropskem trgu in upravičeno uporablja energijsko oznako A+++. Preverite !

Danes razvejena mreža predstavništev po celem svetu zajema že 25 držav in je še v fazi širjenja. Številni proizvajalci montažnih in skeletnih stanovanjskih hiš po svetu z velikim veseljem priporočajo kupcem svojih hiš vgradnjo različnih produktov iz našega prodajnega asortimana.

Nilan nagrajen s certifikatom Klimahaus

Hišni in komercialni sistemi Nilan

Nilan rešitve za vsak dom, pokriva široko področje od prezračevalnih in rekuperatorskih sistemov do kompaktnih skupnih rešitev, za ogrevanje sanitarne vode, hlajenje, ter udobno ogrevanje vašega doma. Program komercialnega prezračevanje je namenjen večjim stanovanjskim in poslovnim zgradbam.

Državna subvencija na naprave Nilan

Za vse naprave Nilan, ki bazirajo na prezračevanju z rekuperacijo, lahko pridobite državno subvencijo.

                                                         Direktor,
                                                            Egon Vrabič