Novice

… Nilan novice, aktualno:

Od 1.11.2016 dalje bodo vse Nilanove enote dobavljive tudi z novo modernejšo “touch screen” sobno enoto z grafičnim prikazom parametrov in delovanja !

touch_screen


Končno je s 1.1.2016 pričela veljati evropska direktiva o energetskem označevanju proizvodov, ki postavlja vse proizvajalce in prodajalce v enak položaj glede izkazovanja učinkovitosti energijskih naprav, ki jih prodajajo. Direktiva uvaja energijske razrede za toplotne črpalke in prezračevalne naprave. Kupci bodite pozorni na podatek o sezonski energijski učinkovitosti toplotnih črpalk pri ogrevanju prostorov (ηs v %). Ta podatek najdete tudi na seznamu Ekosklad-a RS. Vrednost “ηs” vam pomaga iz tabele z energijskimi razredi določiti pravi energijski razred za posamezno toplotno črpalko.

Tabela energijskih razredov za toplotne črpalke:

Energijski razred ηs v %
A+++ ηs ≥ 175
A++ 150 ≤ ηs < 175
A+ 123 ≤ ηs < 150
A 115 ≤ ηs < 123
B 107 ≤ ηs < 115
C 100 ≤ ηs < 107
D 61 ≤ ηs < 100
E 59 ≤ ηs < 61
F 55 ≤ ηs < 59
G ηs < 55

Nilan AIR9 ima ηs=206 ⇒ energijski razred A+++

Nilan GEO3 in GEO6 imata ηs=208 ⇒ energijski razred A+++

Pri prezračevalnih napravah pa bodite pozorni na podatek o specifični porabi energije (SEC v kWh/m2*a). Ta podatek najdete tudi na seznamu Ekosklad-a RS. Vrednost “SEC” vam pomaga iz tabele z energijskimi razredi določiti pravi energijski razred za posamezno prezračevalno napravo.

Tabela energijskih razredov za prezračevalne naprave:

Razred SEC SEC v kWh/m2*a
A+ SEC < -42
A -42 ≤ SEC < -34
B -34 ≤ SEC < -26
C -26 ≤ SEC < -23
D -23 ≤ SEC < -20
E -20 ≤ SEC < -10
F -10 ≤ SEC < -0
G 0 ≤ SEC

Nilan Comfort CT150 ima SEC= -42,7 ⇒ energijski razred A+

Nilan Comfort 252 Top ima SEC= -42,3 ⇒ energijski razred A+

Nilan Compact P ima SEC= -34,22 ⇒ energijski razred A


S 1.1.2015 bodo vse Nilanove enote dobavljive tudi z novo modernejšo sobno enoto z grafičnim prikazom parametrov in delovanja !

Nova sobna enota CTS700 (bela)

 

Nova sobna enota CTS700 (črna)

 

 

 

 


V mesecu novembru 2014 smo trgu predstavili edinstveno enoto, ki smo jo poimenovali serija Exclusive. Enoto smo razvili v sodelovanju s podjetjem Termoshop d.o.o., ki je edino od slovenskih proizvajalcev toplotnih črpalk šlo v korak s časom in se ne oklepa in na vse načine zagovarja ON/OFF toplotne črpalke, ki so že nekaj časa nekonkurenčne inverterskim.

Pri naših dolgotrajnih poslovnih partnerjih smo s serijo Exclusive doživeli velik uspeh. Enota je po svojem performansu in funkcijah res edinstvena na trgu in tudi cenovno konkurenčna. Prve enote smo že izdobavili in vgradili. Tudi odzivi uporabnikov so odlični.

 

 

 

 

 

 

 

 


V mesecu marcu 2014 smo vzpostavili sodelovanje z arhitekturnim birojem Stealth iz Nizozemske. Lastnika biroja sta se pri projektu popolne sanacije mansardnega stanovanja v strogem centru Beograda obrnila na nas s prošnjo po celoviti rešitvi energetske oskrbe stanovanja. Naša Compact P Cooling je bila izbrana v konkurenci večih predlogov ker je na najmanjšem prostoru pokrila vse potrebe, ki sta jih arhitekta postavila kot pogoj za vgradnjo. Sodelovanje z birojem smo v mesecu septembru pripeljali na nivo, ki nam v letu 2015 omogoča širitev poslovanja tako na Srbski kot tudi na Nizozemski trg.

STEALTH.unlimited

 


 

V mesecu oktobru 2014 smo povečali naše poslovne prostore za dodatnih 60m2. Uredili smo novo servisno-razvojno delavnico in povečali obstoječ razstavni prostor na ogromnih 60 m2. Vabljeni !

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Januarja 2014 smo posodobili naš vozni park (nov Citroen Jumper in Berlingo) !

 

 

Sedaj je transport naših produktov do Vas – naši kupci še enostavnejši in hitrejši.

 

 


Otvoritev Nilan d.o.o. razstavni prostor in novo skladišče – oktober 2013 !

      

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


Nilan že tretjič zapored v zmagovalni ekipi prestižnega natečaja svetovnega formata Solar Dechathlon tokrat v Madridu.

Solar Decathlon Madrid 2012
Rezultati natečaja
Canopea, Rhone Alpes Team
Multimedia

 


 

Na zgornjem linku lahko spremljate porabo v stanovanjski hiši na Danskem. Hiša ima vgrajen sistem kontroliranega prezračevanja z rekuperacijo, kompaktno enoto Nilan “Compact P”, solarne in fotovoltaične kolektorje. Stran se osvežuje vsakih 12min, prikazani podatki pa so povsem realni za družino, ki trenutno biva v njej.


 

ZANIMIVO !!!

 

KAKO V SKANDINAVIJI POTEKA POSTOPEK PREIZKUŠANJA PROIZVODOV…ZANIMIVO !!!