Skip to content
Nilan d.o.o.

Predstavitev podjetja Nilan d.o.o.

Podjetje predstavljamo ljudje z več letnimi izkušnjami na področju toplotnih črpalk in prezračevalnih sistemov. Svojim kupcem nudimo produkte, svetovanje in popolno tehnično podporo kot tudi učinkovito servisno službo, ki vam je na voljo v vsakem trenutku.

Vizija in cilj podjetja Nilan d.o.o. je jasno zastavljena in usmerjena v ozaveščanje in informiranje graditeljev nizkoenergijskih in pasivnih stanovanjskih hiš.

Naš fokus je predvsem usmerjen na zagotavljanje celovitih rešitev ogrevanja, hlajenja, prezračevanja in ogrevanja sanitarne vode v stanovanjskih objektih, ki so zasnovane na 100% izkoriščanju obnovljivih virov energije.

Pokličite nas, skupaj bomo našli optimalno in celovito rešitev za vaš dom.

1974 - 2001

Matično podjetje Nilan A/S

Matično podjetje je bilo ustanovljeno leta 1974 na Danskem kot pionirsko podjetje na razvoju toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode. Razvoj podjetja je potekal kot je narekoval trg in tako smo že leta 1985 predstavili prvo večjo prezračevalno enoto z integrirano toplotno črpalko zrak-zrak. Sledile so manjše enote in po letu 1991 ko PHI zgradi prvo pasivno hišo v Evropi je celovit razvoj podjetja usmerjen le v enote za prezračevanje in ogrevanje pasivnih ter nizkoenergijskih stanovanjskih objektov. Leta 1997 podpisan Kyotski protokol je usmeritev podjetja le še potrdil kot pravilno in tako je rezultat našega razvoja in dela leta 2001 trgu predstavil prvo visoko učinkovito prezračevalno napravo z vračanjem energije odpadnega zraka – rekuperacijo.

2004 - 2014

Predstavili prvo kompaktno enoto VP18

Poleg prezračevanja z rekuperacijo zagotavljala še celoletno ogrevanje tople sanitarne vode in leto kasneje še hlajenje objekta preko prezračevalnega sistema.

Leta 2006 smo svojim kupcem ponudili vrhunsko kompaktno enoto “Compact P” katera po večih izboljšavah leta 2010 pridobi tudi PHI certifikat. Compact P postane trikratna zaporedna zmagovalna celovita rešitev prestižnega svetovnega natečaja “Solar Decathlon“, nazadnje leta 2012 in 2013. Današnja enota Compact P je torej plod večletnega razvoja in stalnih izboljšav, ki jih narekuje trg in številni zadovoljni uporabniki produktov Nilan po celem svetu.

S sistemom dvostoponjskega vračanja odpadne toplote (rekuperator + toplotna črpalka zrak-zrak) dosega “izkoristek” rekuperacije čez 350%. Med drugim se Nilan ponaša tudi z inverterskima toplotnima črpalkama zemlja-voda “GEO3” in “GEO6” , kateri dve dosegata SCOP preko 5,1 . Že v letu 2014 smo našim kupcem lahko ponudili naprave izdelane v skladu s smernico Ecodesign, ki je v Sloveniji v veljavi od letos dalje – še en dokaz, da je Nilan vedno vsaj en korak pred konkurenco. Vsi trije modeli toplotnih črpalk (GEO3, GEO6 in AIR9) pa po direktivi o energetskem označevanju proizvodov dosegajo energijski razred A+++.

2016

Sledil je nakup in prevzem

Največjega danskega proizvajalca toplotnih črpalk za ogrevanje sanitarne vode Westtherm. V letu 2016 smo zato v kraju Esbjerg odprli povsem novo tovarno, ki proizvaja izključno toplotne črpalke za ogrevanje sanitarne vode.

Zadnja razvojna podviga v podjetju predstavljata serija toplotnih črpalk zrak-voda Nilan Exclusive in toplotna črpalka zrak-voda Nilan AIR9, pri katerih tudi “najboljši” obmolknejo. Toplotna črpalka AIR9 je trenutno najučinkovitejša toplotna črpalka zrak-voda na evropskem trgu in upravičeno uporablja energijsko oznako A+++. Preverite!

Danes razvejena mreža predstavništev po celem svetu zajema že 25 držav in je še v fazi širjenja. Številni proizvajalci montažnih in skeletnih stanovanjskih hiš po svetu z velikim veseljem priporočajo kupcem svojih hiš vgradnjo različnih produktov iz našega prodajnega asortimana.

Nilan d.o.o.
Nilan d.o.o.
Nilan d.o.o.
Nilan d.o.o.

Nilan d.o.o.

Smo ekskluzivni zastopnik Danskega podjetja Nilan A/S za Slovenijo, skrbimo pa tudi za prodajo sistemov na Hrvaškem.

Naše poslovanje temelji na preprosti filozofiji

“Da bi postali prednostna izbire stranke, moramo trgu zagotavljati produkte najboljše kvalitete ter celostno podporo uporabniku. Sledimo aktualnim trendom na področju gradbeništva in prezračevalno ogrevalnih sistemov, ter tako omogočamo uporabnikom optimalno izbiro sistemov za njihove projekte.

Nizki obratovalni stroški zagotavljajo krajše obdobje povrnitve stroškov investicije

Ponujamo vrhunsko kakovost in nizke obratovalne stroške. Ker uporabljamo samo komponente in materiale najvišje kakovosti so seveda minimalni tudi stroški vzdrževanja in servisiranja sistemov skozi njihovo celotno življensko obdobje. Poleg tega, so produkti NILAN v samem vrhu, ko govorimo o varčevanju z energijo. Zaradi visokih izkoristkov energije in minimalnih stroškov vzdrževanja, je posledično krajša tudi doba povrnitve stroškov investicije.

Nizki obratovalni stroški, skupaj z vrhunsko kvaliteto in dolgo življenjsko dobo, so zagotovilo za pravo izbiro!

Aktivnosti podjetja

Ostale aktivnosti podjetja Nilan d.o.o.

Podjetje je aktivno tudi na ostalih področjih kot so, sejmi, predavanja, donatorstva, sponzorstvo in reklamni material za prodajalce / monterje.

Razstavljali smo na sejmu DOM 2020 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2019 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2018 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2017 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2016 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2015 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2014 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2013 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu DOM 2012 v Ljubljani!
Razstavljali smo na sejmu Energetika 2010 v Celju!
Razstavljali smo tudi na sejmu MOS 2010 v Celju!

V letu 2013 smo sodelovali pri izgradnji novega travnatega nogometnega igrišča na Bregu pri Polzeli. Nogometno društvo Polzela nas je povabilo k sodelovanju in z veseljem smo pristopili na pomoč z lastnimi rokami in finančno. Veseli smo da se nogomet kot “pozabljen” šport na Polzelo po dolgih letih spet vrača. Glede na zavzetost vodstva društva se za prihodnost nogometa na Polzeli ne bojimo. Veselimo se napetih in zanimivih nogometnih tekem na novem igrišču. Vabljeni v čim večjem številu.
http://www.nogomet-polzela.si

V sezoni 2013/2014 smo sponzorji našim najboljšim odbojkašicam, ki že v mlajših vrstah kažejo uspehe in nadarjenost na državnem nivoju.
http://www.zok-aliansa.si/sponzorji

Tudi OŠ Polzela smo zadnji dve leti donirali sredstva za sklad iz katerega se financirajo aktivnosti otok iz socialno šibkejših družin. Nikoli ne veš kdaj boš pomoč potreboval tudi sam.
http://www.osnovna-sola-polzela.si

V sezoni 2023/2024 smo sponzorji ženskemu odbojkarskemu klubu Braslovče.
facebook.com/zenskiodbojkarskiklubbraslovce/?locale=sl_SI

Vse monterje, trgovce in posameznike, ki bi želeli sodelovati na področju večje prepoznavnosti blagovne znamke Nilan vabimo, da iz našega reklamnega materiala izberete sebi najbolj primeren način oglaševanja oz. medijske prisotnosti na slovenskem trgu.

Nilan d.o.o.

ROLO STOJALO 1m x 2m (poljubna grafika)

JUMBO 4m x 3m (kontaktna številka po želji)

JUMBO 4m x 1,25m (kontaktna številka po želji)

MAJICE T-shirt (siva ali črna, Nilan logo)

PISALA (Nilan logo)

Back To Top