Skip to content
Nilan d.o.o.

Compact P AIR 9

Compact P AIR 9

AIR9 je nadgradnja osnovne enote Compact P. Poleg vseh funkcij in možnosti, ki izhajajo iz enote Compact P omogoča le ta v kombinaciji s toplotno črpalko zrak-voda AIR9 tudi primarno ogrevanje in hlajenje objekta preko  ogrevalnega/hladilnega sistema kot je talno, stensko ali konvektorsko ogrevanje/hlajenje.

Aktivna & pasivna rekuperacija toplote & TČ zrak-zrak & TČ zrak-voda (od 2,0 do 8,4 kW).

Nilan Compact P AIR9 je nadgradnja osnovne enote Compact P. Poleg vseh funkcij in možnosti, ki izhajajo iz enote Compact P omogoča le ta v kombinaciji s toplotno črpalko zrak-voda AIR9 tudi primarno ogrevanje in hlajenje objekta preko  ogrevalnega/hladilnega sistema kot je talno, stensko ali konvektorsko ogrevanje/hlajenje.

Z enoto Compact P AIR9 dobite popolnoma neodvisen sistem ogrevanja, prezračevanja, in hlajenja vašega objekta ter zagotovljeno ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto. Tako ne potrebujete nobenih dodatnih ogrevalnih sistemov kot je kurilno olje, drva, plin, itd. Vaša hiša bo popolnoma samozadostna pri oskrbi s toplotno in hladilno energijo in sicer na osnovi obnovljivih virov energije.

AIR9 je kompaktno zasnovana toplotna črpalka zrak-voda z vodno povezavo z notranjo enoto Compact P. Po evropski direktivi o energetskem označevanju proizvodov spada AIR9 v paketu s sobno enoto “touch screen” v najvišji energijski razred A+++.

AIR9 zagotavlja delovanje do temperature zunanjega zraka -25 °C.

Inverterske toplotne črpalke zagotavljajo delovanje brez vsakršnega dogrevanja z električnim grelom in na letnem nivoju dajejo bistveno boljše rezultate kot klasične ON/OFF toplotne črpalke – to dokazujejo tudi rezultati objavljeni na seznamu Eco sklada RS, kjer lahko vidite občutne razlike v sezonski energijski učinkovitosti med ON/OFF in inverterskimi TČ.

Sistem “Compact P AIR9” zagotavlja vašem domu:

 • prezračevanje z rekuperacijo (dvostopenjsko z “izkoristkom nad 350 % in brez limit delovanja),
 • toplozračno ogrevanje s toplotno črpalko zrak-zrak,
 • zračno hlajenje s toplotno črpalko zrak-zrak,
 • celoletno ogrevanje tople sanitarne vode s toplotno črpalko zrak-voda,
 • primarno ogrevanje hiše preko talnega ogrevanja s toplotno črpalko zrak-voda,
 • talno, stensko ali stropno hlajenje hiše s toplotno črpalko zrak-voda,
 • pospešeno ogrevanje tople sanitarne vode za večje porabnike na način:
  • hitra priprava tople vode s tč zrak-voda,
  • priprava tople vode v dodatnem pred bojlerju s tč zrak-voda,
  • enostavna in zanesljiva regulacija preko ene same komunikacijske sobne enote.

…vse opisano brez vsakršne pomoči električnih grelcev v modularni izvedbi na vsega o, 54 m2 notranje površine.

Naprave z več funkcijami in višjo učinkovitostjo na evropskem trgu ne boste našli. Sistem predstavlja optimum med funkcionalnostjo, učinkovitostjo in ceno – vse kar si v vaši hiši sploh lahko želite.

Galerija

Back To Top