Skip to content
Nilan d.o.o.

Compact S

Compact S

Enota Compact S je energetsko učinkovita popolna notranja klimatska rešitev za vse vrste nizkoenergetskih zgradb, enodružinskih hiš, stanovanj in manjših pisarniških površin v komercialnih najemih, s potrebami za prezračevanje do 375 m3/h, komfortnim ogrevanjem/hlajenjem preko prezračevanja in ogrevanjem sanitarne vode.

Aktivna & pasivna rekuperacija toplote & TČ zrak-zrak.

Enota s pomočjo toplotnega prenosnika izkorišča energijo notranjega zraka, nasičenega z vonjavami, toploto in vlago, ter jo prenaša na svež zrak, ki ga dovajamo v prostore. Dovodni zrak je seveda tudi filtriran, kar pomeni občutno zmanjšanje vnosa prahu v hišo in s tem manjšo možnost za obolenje za različnimi alergijami.

Največja prednost omenjenega sistema pa je vgrajena toplotna črpalka zrak/zrak, ki na podlagi izkoriščanja preostale toplote odpadnega zraka omogoča aktivno ogrevanje svežega zraka, poleti komfortno pohlajanje prostorov in pa ogrevanje sanitarne vode v vgrajenem bojlerju. Tako enota zagotavlja prijetno sveže in zdravo bivanje v vaši hiši ali poslovnih prostorih, ter zadostno količino tople sanitarne vode z minimalnim stroškom električne energije. Zaradi dvostopenjske rekuperacije toplotne energije odpadnega zraka enota dosega izkoristek (grelno število) tudi do 350 %, medtem ko klasični rekuperatorji dosegajo max. 93 %. Prav tako enota Compact S nima nobene temp. omejitve delovanja pozimi ali poleti medtem ko jo klasični rekuperatorji seveda imajo.

Galerija

Back To Top