Skip to content
Nilan d.o.o.

Compact P GEO

Compact P GEO

Nilan Compact P GEO je nadgradnja osnovne enote Compact P. Poleg vseh funkcij in možnosti, ki izhajajo iz enote Compact P omogoča Compact P GEO z integrirano toplotno črpalko zemlja-voda ali voda-voda tudi primarno ogrevanje objekta preko ogrevalnega sistema kot je talno, radiatorsko ali konvektorsko ogrevanje.

Aktivna & pasivna rekuperacija toplote & TČ zrak-zrak & TČ zemlja-voda ali voda-voda.

S Compact P GEO dobite popolnoma neodvisen sistem ogrevanja, prezračevanja, in hlajenja vašega objekta ter zagotovljeno ogrevanje sanitarne vode skozi celo leto. Tako ne potrebujete nobenih dodatnih ogrevalnih sistemov kot je kurilno olje, drva, plin, itd. Vaša hiša bo popolnoma samozadostna pri oskrbi s toplotno in hladilno energijo in sicer na osnovi obnovljivih virov energije.

V kombinaciji Compact P GEO je mogoča integracija toplotne črpalke:

GEO 3 – integrirana inverterska toplotna črpalka zemlja-voda ali voda-voda s toplotno močjo regulirano v odvisnosti od trenutnih potreb po ogrevanju. Odvisno od potreb po ogrevanju lahko GEO 3 deluje z min. 1,0 do max. 3,5 kW toplotne moči pri B0/W35 po standardu EN 14511.

Toplotni vir za GEO3

Za optimalno delovanje slednje sta kot toplotni vir dovolj že dve 100 m dolgi zanki iz cevi PE 1″ zakopani v zemlji na globini 1,0 m in min. površini 125 m2 ali pa 70-80 m globoka zemeljska sonda. Tako pri vodoravnem zemeljskem kolektorju kot pri vertikalni zemeljski sondi v primeru vgradnje GEO3 zunanji jašek ni potreben. Zadnje testiranje na DTI dokazuje rekorden SCOP 5,17 v primeru integrirane toplotne črpalke zemlja-voda GEO3. Po evropski direktivi o energetskem označevanju proizvodov spada GEO3 v paketu s sobno enoto “touch screen” v najvišji energijski razred A+++.

GEO 6 – integrirana inverterska toplotna črpalka zemlja-voda ali voda-voda s toplotno močjo regulirano v odvisnosti od trenutnih potreb po ogrevanju. Odvisno od potreb po ogrevanju lahko GEO 6 deluje z min. 1,5 do max. 6,5 kW toplotne moči pri B0/W35 po standardu EN 14511.

Toplotni vir za GEO6

Za optimalno delovanje slednje je kot toplotni vir dovolj zemeljski kolektor 4 x 100 m cevi iz PE 1″ zakopan v zemlji na globini 1,0 m na min. površini 250 m2 ali pa 2 x 60-70 m globoka zemeljska sonda. V primeru GEO6 je za vezavo kolektorja zunanji jašek obvezen. Le v določenih posebnih primerih je izvedba kolektorja ali sonde možna tudi brez zunanjega jaška. Posvetujete se o tem z našimi strokovnjaki. Zadnje testiranje na DTI dokazuje rekorden SCOP 5,15 v primeru integrirane toplotne črpalke zemlja-voda GEO6. Po evropski direktivi o energetskem označevanju proizvodov spada GEO6 v paketu s sobno enoto “touch screen” v najvišji energijski razred A+++.

GEO 9 – integrirana inverterska toplotna črpalka zemlja-voda ali voda-voda s toplotno močjo regulirano v odvisnosti od trenutnih potreb po ogrevanju. Odvisno od potreb po ogrevanju lahko GEO 9 deluje z min. 3,0 do max. 9,0 kW toplotne moči pri B0/W35 po standardu EN 14511.

Toplotni vir za GEO9

Za optimalno delovanje slednje je kot toplotni vir dovolj zemeljski kolektor 6 x 100 m cevi iz PE 1″ zakopan v zemlji na globini 1,0 m na min. površini 350 m2 ali pa 2 x 90-100 m globoka zemeljska sonda. V primeru GEO9 je za vezavo kolektorja zunanji jašek obvezen. Le v določenih posebnih primerih je izvedba kolektorja ali sonde možna tudi brez zunanjega jaška. Posvetujete se o tem z našimi strokovnjaki. Zadnje testiranje na DTI dokazuje rekordni SCOP 5,49 v primeru integrirane toplotne črpalke zemlja-voda GEO9. Po evropski direktivi o energetskem označevanju proizvodov spada GEO9 v paketu s sobno enoto “touch screen” v najvišji energijski razred A+++.

Pomembno pri montaži

Vsi modeli imajo serijsko vgrajeno obtočno črpalko, raztezno posodo, 3,5 bar-ski varnostni ventil, odzračni lonček in manometer za zemeljski kolektor ali zemeljsko sondo. Prav tako je v vseh modelih vgrajena raztezna posoda, manometer in 2,5 bar-ski varnostni ventil za ogrevalni sistem. Vse kar je monterju potrebno vgraditi kot ogrevalni sistem je ustrezna obtočna črpalka glede na velikost in izvedbo sistema ogrevanja.

Za večje porabnike tople sanitarne vode

Za večje porabnike tople sanitarne vode pa je na voljo bojler SHW250 volumna 250 l, ki se postavi poleg Compact P in se nanjo poveže s priloženim priborom. Možna je prigradnja tudi katerega koli drugega bojlerja z ustrezno velikim vodnim toplotnim prenosnikom.

Galerija

Back To Top